Voor kunstnagels heeft u de keuze uit gelnagel of acrylnagels. Voor beiden kunt u bij Nagelstudio Houten Danielles Nailcare terecht.

 In onze bedrijfsnaamnaam zit het woord "nailcare ". Dit staat voor mooie verzorgde natuurlijke nagels. De praktijk heeft ons geleerd dat zowel gelnagels als acrylnagels de eigen nagels kunnen beschadigen en dat er betere alternatieven zijn om met behoud van de eigen nagels van uw nagels mooie verzorgde nagels te maken. Dit kan door de eigen nagels te verstevigen met een heel dun laagje gel of acryl en eventueel een verstevigende gellak of shellac. Hierdoor zullen uw eigen nagels groeien en verstevigen waardoor u binnen korte tijd eigen natuurlijk mooi verzorgde nagels heeft. Bovendien kunt u kiezen uit de meest trendy kleuren of geven wij u een kleuradvies over de lak, waarmee wij uw nagels zullen aflakken. Naast bovenstaande voordelen zijn ook de kosten van deze behandelingen goedkoper dan gelnagels of acrylnagels. Wilt u advies of meer weten dan kunt u ons uiteraard bellen of WhatsAppen via nummer 06-14512951. 

Aangezien de meeste mensen niet op de hoogte zijn van bovenstaande mogelijkheid en vaak zoeken naar kunstnagels, omdat de huidige nagels niet mooi, gescheurd of gewoon lelijk zijn, geven wij hieronder toch een omschrijving van de kenmerken van beide kunstnagels.

Wat zijn gel nagels?

Gel nagels worden iets anders gezet dan acryl nagels. Ik zal kort uitleggen hoe gelnagels gemaakt worden. Eerst worden je nagelriemen goed onder handen genomen, net als bij iedere andere manicure, de nagelriemen worden netjes terug geduwd enzovoort. Vervolgens worden de nagels mooi gevijld. Ook de bovenkant wordt gevijld, zodat de gel beter kan hechten. een beetje en niet met een freesapparaat. Vervolgens worden er meerdere laagjes gel aangebracht op de nagel. De gel is stroperig en moet pietje precies aangebracht worden, millimeter voor millimeter. Nadat de gel aangebracht is moet de nagel (het gaat nagel voor nagel) onder een speciale lamp. Hierin wordt de gelnagel heel hard In totaal komen er ongeveer 3 laagjes gel op de nagels. Dit kan naturel zijn of in een andere kleur. Dit wordt altijd besproken tijdens de behandeling.

 

Wat ook een voordeel is aan gelnagels is dat er zo een dun natuurlijk ogend laagje op je nagels zit, dat de ‘uitgroei’ minder opvalt dan bij acryl. Daar zie je echt een dikke laag en duidelijk dat je nepnagels op hebt. Gel is trouwens ook flexibeler, het buigt makkelijker mee met de nagel (acryl kan afbreken als je de nagel buigt. Het blijft bij iedere vorm van (kunst)nagels zo dat het afhankelijk is hoe lang de nagels mooi blijven. Sommige mensen hoeven pas na drie weken de uitgroei op te vullen en andere personen hebben eerder een uitgroei. Dit is ook afhankelijk van het groeien van de eigen nagel. Ook kunnen hormonale veranderingen invloed hebben op de kwaliteit van de gelnagel. Dit uit zich dan vooral in het wel of niet goed blijven zitten van de aangebrachte gelnagel. Mochten deze problemen zich regelmatig voordoen is het wellicht beter om over te stappen op acrylnagels.

 

Na het zetten van de gelnagels is er een keuze om deze af te lakken met gewone nagellak, of gebruik te maken van de gellac die in verschillende kleuren aanwezig zijn. Deze gellac dient er voor het opvullen van af gehaald te worden door middel van een frees apparaat. en kan op de kunstnagel niet verwijderd worden met een aceton.

 

Wat zijn acrylnagels ?

 

Wordt binnenkort aangevuld met informatie.